< Tilbage

Nanna ”is on fire” vinder küren i Herning11-03-2023 - 20:44

Scenen blev sat i Jyske Bank Boxen i dag, hvor 8.000 tilskuere spændt ventede på de bedste danske dressurryttere i Vitamin Well Five Star Dressage Grand Prix Freestyle

Stemningen var spændt af forventning, da Nanna Skodborg Merrald red ind i den imponerende Jyske Bank Boxen på sin sorte hingst Blue Hors St Schufro e. St. Moritz Junior. Den 12-årige hingst er kåret i Dansk Varmblod, og det charmerende par blæste næsten taget af Boxen, da publikum gik amok efter Nanna hilste af og løftede armene i begejstring. De lavede ikke en eneste fejl i deres freestyle-score på 84.360% med høje karakterer for rytme, harmoni, koreografi og sværhedsgrad. Nanna har redet fire forskellige heste i FEI World Cup sæsonen 2022/2023 og er på vej til World Cup finalen i Omaha.

"Jeg er totalt blæst bagover, og jeg må knibe mig selv - jeg tror, jeg drømmer," udtalte Nanna Skodborg Merrald efter resultatet i küren. "Timingen var alt for os i dag, uden fejl, men også med plads til forbedringer."

 

Carina Cassøe Krüth og hendes dejlige Dansk Varmblodshoppe Heiline’s Danciera efter Fürstenball opdrættet af Stald Heiline var forhåndsfavorit i küren. Carina og "Danse" var med til at vinde holdguld til Danmark på hjemmebane ved sidste sommers ECCO FEI World Championships i Herning. Sammen startede de med en topplacering ved åbningskvalifikationen ved FEI World Cup-sæsonen i Aarhus, Vilhelmsborg i oktober sidste år med en sejrsscore på 85.925, og i Gøteborg var deres score endnu højere, en smuk præstation gav dem en karakter på 86.855. I Herning åbnede de med nogle flotte frie traver og traverser, der gav dem 8,5 og 9 af dommerne, men desværre havde de en stor og kostbar fejl i en piaffe, scoren på 84,255% gav det populære par andenpladsen.

"Jeg måtte arbejde lidt mere i dag, og som et resultat mistede jeg point til piaffen, nu får hun noget velfortjent ferie," kommenterede Carina Cassøe Krüth.

 

Den danske rytter Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov e. Romanov opdrættet af Jens Riishede Jensen har en meget smuk freestyle, og Lone er meget rutineret . Rostov danser nærmest til musikken. "Hun elsker musikken, men jeg har koncentreret mig om at forbedre Grand Prixen, så jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs på vej ind på banen," sagde Lone. ”Hun dansede derinde; det var fantastisk i sådan en atmosfære.” Lone og den 13-årige hoppe opnåede en score på 80,815% og sikrede sig tredjepladsen.

Det har været en fantastisk dag med dressur her, og Danmark kan da ikke klage. Jeg har lige hurtigt kigget lidt resultater; os dommere på kortsiden havde Carina som vinder, og dem på langsiden havde Nanna. Det viser, at vi ser forskellige ting pga. vores placering på banen. Carina havde desværre en dyr fejl, og det går lidt ud over både harmoni, koreografi og sværhedsgrad. Stadig er der jo vildt høj kvalitet og sværhedsgrad. Og St. Schufro satte ikke en hov forkert. Det er virkelig imponerende, sagde Dommer ved C, Susanne Baarup Christensen efterfølgende.

 RESULTAT

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her