< Tilbage

Gallashow under stjernerne 12-03-2023 - 07:50

Gallashowet havde fået nogle ændringer efter fredagens program, men det ændrede ikke på den gode underholdning, og det blev en aften i særklasse.

Gallashowet bød på stjerner over det hele – a Sky Full of Stars. Nuværende stjerner, kommende stjerner og stjerner, vi desværre ikke længere kan mødes med. Ombord på sin UVM-vinder for 5 års 2022 Lyngbjergs St. Paris åbnede Victoria Vallentin ballet, hvor den fantastiske smukke dressur viste, hvorfor at netop den hest havde klaret sig så godt til UVM. Det blev fulgt op af lige så høj kvalitet i dressuren, da Helgstrand Dressage viste flere af sine fantastiske hingste frem i en kvadrille. 

 

En af publikums favoritter var de små plettede ponyer og appaloosaen Talisman, som blev vist flot frem af franske Marie Desodt. Der blev fremvist det ene flotte, chokerende og meget specielle trick efter det andet. De små ponyer kunne tage et smut under maven på Talisman. Ponyerne var også blevet dresseret til at sætte sig som kegler, så en fjerde pony kunne lave slalom imellem dem, en enkel kunne sætte forbenene op på vognen, så den gik på bagbenene mens en anden pony trak vognen stille fremad. Det var kun et mindre udpluk af de tricks, som blev fremvist, og det hele skete mens publikum var helt betaget af de sødeste ponyer i årets gallashow. 

 

Det var en virkelig smuk gestus, da stjernerne på himlen blev hyldet. På storskærmen blev en række personer og heste hyldet. Alle som en har haft en stor indflydelse i Dansk Varmblod, og det var magisk at blive mindet om de triumfer, som især de afdøde danske heste har givet gennem tiden. Det skete samtidig med at vi så flere af vores up-coming stars ride inde på banen. 

 

Stjernetræf endte noget anderledes end fredagens show. Der var lagt en ekstra forhindring ind, og de valgte hver især at løse banen på deres måde. Gårsdagens vinder Nanna Merrald, valgte med vilje at give sig selv strafsekunder, og da det heller ikke lykkedes Katrine Hedeman at kvalificere sig til finalen, blev det Konstantin Deeken Künnemann og Nils-Christian Larsen der mødtes i en spændende finale. Finalen fik dog et tvist i dagens anledning – de skulle begge løbe den med en kæphest mellem benene! Det gjorde det selvsagt sværere at gennemføre banen, og som den yngste måtte Konstantin være mere vant til at løbe med en kæphest, for han tog i hvert fald stærkt sejren foran Nils-Christian! 

 

Kostumespringning er som altid en publikumsfavorit, og hvad der ikke lykkedes for svenske Erika Lickhammer- Van Helmond i går, lykkedes til gengæld i dag! Det blev nemlig Erika der tog sejren foran danske Lærke Olesen og norske Siri Endresen. Christian Jansen gjorde et rigtigt godt forsøg på at tage sejren igen i dag, men til publikums store ærgrelse faldt den aller sidste bom. 

 

Wolfgang Lauenburger fik vist sine fantastiske hunde frem, og publikum fik levet sig helt ind i de enkelte numre! Hundene sprang bl.a. over hinanden, over forhindringerne – vel at mærke på bagbenene! – samt fremvist sin flotte conga linje med hundene.


Hædring af de danske ryttere og heste  
Lørdag til gallashow er også dagen, hvor der uddeles priser til ryttere og heste. I dag blev VM Guldholdet hændret, da de modtog MCH’s Varmblodspris på 25.000 kr. Det sker naturligvis i forlængelse af deres vanvittige figur sidste år, hvor de sikrede Danmark sit første VM-guld for hold nogensinde sidste år, og så her i Herning. Guldholdet bestod af Nanna Merrald, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen samt Catrine Dufour.

 

HKH’s Prinsesse Benediktes Vandrepræmie gik til Jolene Hill (opdr. Hanne Andreasen), der er den skønne partner til Tobias Thorning Jørgensen. Det skete på baggrund af deres to individuelle guldmedaljer samt en sølvmedalje for hold under VM sidste år her i Herning. Vandrepræmien tilfalder hvert år ejeren af den pågældende hest, og det betød at det blev Signe og Thomas Kirk Kristiansen, som modtog præmien mens Tobias Thorning Jørgensen selv sad højt til hest og viste deres yndefulde dressur. 

 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her