< Tilbage

10 unge springhingste godkendt 12-03-2023 - 16:28

I alt 10 springhingste er netop blevet avlsgodkendt ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Tre af de godkendte hingste opnåede den ærefulde titel ”Præmiehingst”.

På sidstedagen ved dette års hingstekåring bliver de unge hingstes skæbne afgjort. For springhingstenes vedkommende startede de dagen med den 2. runde løsspringning. Endnu engang fik de 14 hingste, der er udtaget til kåring i år bevist at det er et særdeles stærkt hold med et meget højt bundniveau. 

I dagens løsspringning blev hingstene for alvor testet på en stor oxer som sidste spring i serien, og de kvitterede ved at vise imponerende springning. Især de tre hingste, der senere blev udpeget til præmiehingste, fik stor applaus med fra et medlevende publikum i KRAFFT Arena. 

 

Nyt afprøvningssystem

Tidligere i år blev afprøvningssystemet for de unge springhingste ændret. Det betyder at de 10 hingste, der er blevet godkendt i dag alle har fået tildelt 1 års bedækningstilladelse. Næste år, når hingstene er blevet 4 år, skal de deltage i to observationsklasser under Dansk Varmblods hingstekåring i marts. Hvis de præsterer tilfredsstillende i de to klasser, vil de få tildelt yderligere 1 års bedækningstilladelse. Herefter skal de så deltage i en 20-dages materialprøve (en forkortet version af den nuværende 35-dages materialprøve), og året efter, når hingstene er 5 år gamle, har de mulighed for at opnå endelig kåring ved hingstekåringen i Herning.

- Det nye afprøvningssystem giver os mulighed for at se hingstene an i lidt længere tid, og det har bl.a. betydet at vi i år har selekteret knivskarpt på springegenskaber som vi altid gør, men samtidig også har fundet plads til at godkende hingste, der måske endnu mangler lidt udvikling rent typemæssigt, forklarer talsmand for avlsledelsens springkommission, Johnny Hansen.

 

Præmiehingst til Ludger Beerbaum
I forbindelse med præmieringen af hingstene, kunne Henrik Hansen, der er opdrætter af kat. 103, Cassado II, oplyse at den imponerende skimmel netop er blev solgt til den tyske springsportslegende Ludger Beerbaum. Det bliver uden tvivl spændende at følge den nyslåede præmiehingsts fremtidig karriere hos Beerbaum, og det må også siges at være en stor cadeau til især Henrik Hansens avlsarbejde, men også til dansk springhesteavl generelt, at Ludger Beerbaum har været på indkøb i Danmark.

 

 

Præmiehingste:

103            Cassado II e. Casall / Corrado I, ejer og opdrætter: Henrik Hansen

106            Cartoon Hero RV e. Chacoon Blue / Le Champ Ask, opdrætter: Søren Riis Vester, ejer: Frandsbjerg Horses

112            Vassini Ask e. Van Gogh / Cassini I, opdrætter: Tyskland, ejer: Stutteri Ask

 

 

Avlsgodkendt:

101            Mundbergs Cavani e. Carrera VDL / Warrant, opdrætter og ejer: Ida Mundberg Hansen

102            Cartel du Forezan Z e. Carthago / Darco, opdrætter: Frankrig, ejer Team Henriksen

 

104            Cassis U e. Casall / Coronado, opdrætter og ejer: Anders Bak

 

105            Clear Heart Z e. Casall Sem / Coulthard, opdrætter: Toben Nielsen og Eva Jørgensen, ejer: Ib Kirk

 

108            Fire GUL e. Favorit Ask / Bøgelys Camaro, opdrætter og ejer: Lise & Jesper Grønbjerg Uhre Larsen

 

110            Bøgegårdens Unstopable e. Syvhøjegårds Unforgetable S DWB / Bøgegårdens Dicapo, opdrætter og ejer: Stina & Jørgen Schmidt

 

113            Bøgegårdens Zion e. Bøgegårdens Zidane / Bøgegårdens Quidam, opdrætter og ejer: Stina & Jørgen Schmidt

 

< Tilbage

Showet starter om

D
H
M

Præsenteres af

Dansk Varmblod

Hovedsponsorer

Vil du med?

Køb billetter her